winkelmandje 
menu
Rudolf Steiner in Nederland

Rudolf Steiner in Nederland

grote paperback

Willem Zeylmans, Max Stibbe, Leen Mees, Erna van Deventer, Pieter de Haan, Herbert Hahn, e.a.  meer over deze auteur ▷

294 pagina's, rijk geïllustreerd, met faksimilé's, brieven, affiches, programma's enzovoort. Hoe vaak kwam Steiner in ons land, en wat heeft hij hier allemaal gedaan?
Velen die Steiner hebben meegemaakt vertellen hun herinneringen (en anekdoten) aan Steiner en zijn bezoeken.

Van € 20.00 nu voor € 10.00

In deze unieke verzameling dokumenten en ooggetuigeverslagen van Steiners leerlingen en medewerkers wordt een beeld van Steiner geschetst dat weer nieuwe, deels onbekende kanten van hem belicht. In hun verslag over voordrachten, kursussen, Steiners bezoek aan de pas opgerichte Vrije School e.d. maken we kennis met Steiners humor en diepe ernst, zijn ongelofelijke kracht en zijn diepe zorgen.

Daarnaast zijn er verslagen van Steiner zelf in het boek opgenomen. Opmerkelijk zijn ook de berichten over hoe Steiner de euritmie voor de nederlandse taal ontwikkelde. Voorts vormen de verslagen over de oprichting van de nederlandse Antroposofische Vereniging uniek historisch materiaal.

Het boek is voorzien van kranteartikelen en foto's uit die tijd, evenals faksimilé's van enkele programma's en toegangskaarten van deelnemers. Tevens is er een lijst in opgenomen met data en plaatsen van alle voordrachten van Steiner in Nederland. Een boeiend en uniek dokument.

Met een voorwoord van Bernard Lievegoed.

ISBN 978-90-72052-17-9