winkelmandje 
menu
Mens worden [verwacht begin maart '24]nieuwnieuw

Mens worden [verwacht begin maart '24]

in het licht van Johannes

Rudolf Steiner  meer over deze auteur ▷

In Berlijn hield Steiner deze voordrachten voor een geboeid publiek.
In deze voordrachten schetst hij de wording van de mens en van de mensheid, als resultaat van zijn helderziend onderzoek. Daarbij legt hij de resultaten aan tegen het sublieme Johannes-evangelie. De geestelijke zon staat daarbij centraal. Thema's die aanbod komen zijn o.a.: de liefde tussen nemen en geven, het zich verbinden van de mens met de materie, de zogeheten 'zonderval', orakels en mysteriën, waterdoop en vuurdoop, hoe verandert je bloed door de liefde?, de dievrse manieren van inwijding. Je kunt pas echt mens worden als je het sterven en weer ontstaan doormaakt. Wat heb je te maken met Oidipous, wat met Judas?
GA 112

€ 28.00

We leven in illusies. Zo is de dood een illusie. Kunnen wij ons doordringen met de Zonnegeest?

De aartsengel Michaël is het hoge wezen dat de draak uit diens rijk in de afgrond doet storten. En dat heeft directe gevolgen voor ons.

Mens worden is een ontwikkeling die wij als modern individu, in liefde, te gaan hebben. Op de weg naar de vrijheid.

De organisator van deze voordrachtenreeks, dr. Ludwig Noll, had ervoor gezorgd dat er in de zaal een Michaël-sculptuur van de beeldhouwer prof. Bernewitz stond opgesteld.

Er zijn diverse verslagen van deze voordrachtenreeks gemaakt. Deze vertaling is gebaseerd op het verslag van Joseph Haase, dat zo dicht mogelijk bij de door Steiner gesproken woorden wil blijven, in tegenstelling tot andere uitgaven - die een sterke redactie respectievelijk bewerking en ('verklarende') uitbreiding hebben ondergaan.

Het boek bevat voorbeelden van tekstvergelijkingen, waaruit deze bewerkingen duidelijk worden.

ISBN 9789493362000