winkelmandje 
menu
Leven met Persephone

Leven met Persephone

en de toekomst van de plantenwereld

Edith Lammerts van Bueren  meer over deze auteur ▷

Het is crisis in de landbouw. Het hele plantenrijk en ook ons dagelijks voedsel staan onder zware druk. Hoe kunnen wij ons daartoe verhouden?
Dit is het recht-uit-hart-verslag van een wetenschapper die vele jaren lang strijdt voor duurzame landbouw, veredeling van gewassen en gezonde voeding. Zij is o.a. geïnspireerd door spirituele beelden uit de Griekse godenwereld: Persephone en Hades. Die blijken een centrale rol te spelen zowel in haar biografie als in de plantenwereld.
Een fascinerend en inspirerend verhaal op de weg naar een duurzame toekomst.

Hard cover / Rijk geïllustreerd in full color / 198 blz.

€ 30.00

Het gebeurt maar zelden dat een auteur die tevens wetenschapper

is, een persoonlijk document de wereld in stuurt dat zo subjectief is, en tegelijk zoveel aan objectief karakter heeft. Edith Lammerts van Bueren (*1952) beschrijft de ontdekkingsreis naar haar relatie met Persephone-Natura als de godin en de hoedster van de plantenwereld. Dit wezen werd voor haar tot inspirator in haar leven.

Jarenlang werkte ze als onderzoeker aan het Louis Bolk Instituut en later tevens als hoogleraar aan Wageningen Universiteit met biologische plantenveredeling. Heel bijzonder is de kijk die ze ontwikkelde op de moderne gentechnologie en – als tegenhanger ervan – de veldpreparaten in de biodynamische landbouw. Doordat ze al die jaren het contact met de realiteit, met biodynamische boeren en onderzoek bleef onderhouden, werd dit boek een warm, doorleefd persoonlijk document. Opmerkelijk is dat u als lezer niet academisch geschoold hoeft te zijn. Evenmin heeft u, hoewel Edith Lammerts wel geïnspireerd is door de antroposofische geesteswetenschap van Rudolf Steiner, voorkennis van de antroposofie nodig.

[2e druk verschenen]

ISBN 978-90-72052-00-1