winkelmandje 
menu
In het oerbegin was het Woord - Dé voordrachten over het Johannes-evangelie [vertaald vanaf het oertekstverslag] [ook in GA 103]nieuwnieuw

In het oerbegin was het Woord - Dé voordrachten over het Johannes-evangelie [vertaald vanaf het oertekstverslag] [ook in GA 103]

Voordrachten over het Johannes-evangelie

Rudolf Steiner  meer over deze auteur ▷

Van de vier evangeliën is het Johannes-evangelie verreweg het belangrijkste. Het sluit aan bij de spirituele ontwikkeling van de aarde. In het centrum staat de opwekking van Lazarus, de eerste nieuwe inwijdingsceremonie, op aarde voltrokken door Christus.
‘Elk woord van het Johannes-evangelie moeten we op een goudschaaltje leggen.’ ‘Als je de kracht van het Johannes-Evangelie voldoende op je laat inwerken, zuivert zich je astraallichaam,’ aldus Steiner.
Met een voorwoord van Hans Stolp.
280 blz.

€ 30.00

Deze vertaling van de voordrachten die Rudolf Steiner heeft gehouden in Hamburg, mei 1908, is gemaakt op basis van de bronverslagen van Camilla Wandrey. Deze verslagen zijn niet geredigeerd of bewerkt, en ook niet uitgebreid door de redacteur. Daardoor bevat deze versie aanmerkelijk minder woorden dan de Gesamt-Ausgabe, maar hierin is wel elk (Duits) woord door Steiner gesproken, er is niets toegevoegd.

Uitermate helder en relatief gemakkelijk leesbaar.

ISBN 978-94-93362-05-5