winkelmandje 
menu
Dichter bij de vogel

Dichter bij de vogel

door fenomenologie

Wolter Bos  meer over deze auteur ▷

Figuurlijk dichter bij de vogel komen, hoe doe je dat? Wolter Bos neemt ons aan de hand en leidt ons geleidelijk naar het wezen van deze of gene vogel. Een avontuur waarbij hij de sublieme handvatten van Goethe gebruikt: de fenomenologische aanpak. Je merkt dat je zo het wezen van de dingen in de wereld kunt leren kennen!
Aan ons is het om dit avontuur aan te gaan.

€ 26.00

Op basis van jarenlange ervaringen als excursieleider met groepen die de fenomenen van de natuur respecteren, kwam dit boek tot stand. Het overbrugt de kloof die ontstaan is tussen mens en de natuur om zich heen. Zo kan de vogel zijn wezen aan ons gaan uitspreken. De op Goethes fenomenologie gebaseerde methode is daarbij van cruciaal belang.

Goethes manier van kijken, die soms als goetheanisme, maar in dit boek als fenomenologie wordt aangeduid, is een avontuur. Want er is nog een andere wijze van waarnemen en denken dan de gebruikelijke manier. Je kunt beleven dat je het wezen van de wereld gaat leren kennen! De vreugde van deze activiteit en het intens tevreden gevoel achteraf maakt dat je ‘meer wilt’. Alleen gaat het niet zonder moeite. Je werkt ervoor, maar je krijgt er veel voor terug. Innerlijk.

120 blz. rijk geïllustreerd in full color, hardcover

ISBN 978-94-92462-36-7