winkelmandje 
menu
De wordende mens

De wordende mens

Aard en doel van het Waldorf-onderwijs

Rudolf Steiner  meer over deze auteur ▷

Vijf grandioze voordrachten gehouden in april 1924 te Stuttgart.
'De vraag aan de opvoeder luidt: wat heb je met mij gedaan, wat heb je mij meegegeven waardoor ik deze beproeving [in het leven] kan doorstaan, deze uitdaging aan kan, de weg kan vinden uit deze
beknelling?' - Hugo Pronk in zijn voorwoord.
160 pagina's, Hardcover; gebonden.
GA 308

€ 25.00

Een pedagogische voordrachtenreeks, gehouden in 1924 in Stuttgart. Op schilderachtige wijze schetst Steiner voor 1700 toehoorders hoe je voor het innerlijk van het kind leert werken. Het leven tussen leerkracht en leerling, tussen opvoeder en kind speelt zich af in het gebied van ziel en geest, onzichtbaar voor de zintuigen, maar een gebied minstens zo krachtig werkzaam als de zichtbare fysieke wereld.

Waar vindt een sociaal leven zijn fundament? - Verfrissend en verrassend is te lezen hoe je je kunt inwerken in de geheimen van de menselijke biografie.

'Alle vijf de voordrachten geven inzichten, handreikingen, voorbeelden die helpen om in het gebied van ziel en geest thuis te raken,' aldus Hugo Pronk in zijn voorwoord. - Verder o.a. over: de morele opvoeding, de kunstzinnige aanpak van lesgeven, inwerking van zon en maan, waarom het leren schrijven aan het leren lezen vooraf moet gaan, en de kunsten en hun effect op de wezensdelen van de mens.

Hardcover; gebonden. Met een voorwoord van Hugo Pronk.

ISBN 978-94-92462-29-9