winkelmandje 
menu
Antroposofie voor het leven [verschenen]nieuwnieuw

Antroposofie voor het leven [verschenen]

Rudolf Steiner  meer over deze auteur ▷

Een reeks lezingen over geesteswetenschappelijke feiten die te maken hebben met het dagelijks leven. Of het nu gaat over het grootbrengen van kinderen, de invloed van een karmische wetmatigheid of ziektes – de spirituele blik op alledaagse zaken brengt licht in de duisternis en verdiept onze inzichten. Zo krijgen we spirituele handvatten om op een gezonde manier met de vraagstukken die het leven ons schenkt, om te gaan.
Gemakkelijk leesbare teksten. GA 95.
Geïllustreerd 244 blz.

€ 28.00

Steiner toont met deze lezingen (Vor dem Tore der Theosophie) aan dat ware geesteswetenschap juist over feiten en gebeurtenissen gaat die te maken hebben met ons dagelijks leven. Zeer uiteenlopend: van de namen van de dagen van de week, de rol van de man en de vrouw, zoeken naar het ouderpaar, epilepsie en idiotie, en dromen en slapen tot en met de ontmoeting en het leren omgaan met het kwaad, en de rol van het karma in een volgend leven.

Tegenwoordigheid van geest is nu meer dan ooit nodig. Hoe werken de geestelijke krachten in op ons leven? Zijn die ook al vóór de geboorte actief? Wat voor gevolgen heeft dat voor de opvoeding en voor het leven? En voor een volgende incarnatie?

Een boek vol verrassende wijsheden en bruikbare inzichten voor ons leven.

Veertien voordrachten, Stuttgart augustus/september 1906.

ISBN 978-94-92462-84-8